Treinstoring NL kwam door kapotte back-up telefonieservers

Voor het eerst in ruim een half jaar geen zoekdag dit weekend. Het is wel even afkicken. Iedereen had wat te doen dit weekend, dus de metaaldetectors bleven thuis. Wel jammer, helemaal na het succes van vorige week natuurlijk. Maar we zullen het schatgraven even een weekje uit moeten stellen. Op zich niet erg, want zo hadden we even mooi de tijd voor andere belangrijke zaken.

Metaaldetector kleding Detectorist

Hoewel we niet zijn gaan zoeken dit weekend, hadden wel even tijd voor iets anders, iets heel leuks! De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe kledinglijn voor de metaaldetectie branche.

Zoals elke Detectorist waren ook wij op zoek naar metaaldetector kleding die goed zou aansluiten bij onze identiteit. Vaak wordt het kleding die aansluit bij het merk metaaldetector die je koopt. En in sommige gevallen is het kleding van de betreffende winkel waar je je spullen koopt. Maar een neutraal merk voor elke Detectorist, dat was er eigenlijk nog niet.

Het ontstaan van Detectorist

Zo ontstond de eerste gedachte over het opzetten van een kledingmerk. Het bedenken van de naam voor de kledinglijn, het ontwerpen van het logo en design, het vastleggen van het Benelux geregistreerde merkrecht, het bouwen van de website en het uitzoeken van de kleding nam in totaal zo’n 3 maanden in beslag.

logo kledingmerk detectorist metaaldetector

In het geheim werd er achter de schermen dus hard gewerkt aan het opzetten van het kledingmerk. En in de tussentijd werd er niet hardop over gesproken, alleen gefluisterd. Heel zachtjes, en alleen binnen de groep. Je wilt namelijk niet het risico lopen dat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat. Het was dus belangrijk dat we het stil hielden.

Onze droom was om een merk in de markt te zetten waar iedereen zich mee zou kunnen identificeren. Het was belangrijk dat de combinatie van het merk en het logo elke doelgroep en elke leeftijd zou aanspreken. Om die reden hebben we het simpel en strak gehouden, maar toch herkenbaar en speels. Als je nu iemand op 100 meter afstand ziet lopen, dan zie je direct dat het Detectorist is. Het finetunen heeft flink wat tijd in beslag genomen, maar het resultaat mag er zeker wezen. Wij zijn er in ieder geval ontzettend trots op!

Een goed doel

Het kledingmerk is nooit ontworpen of bedacht met de gedachte om er vanuit eigenbelang geld mee te gaan verdienen. We zijn heel open en transparant binnen de groep, en dus ook over Detectorist.

Wij hadden eerst het doel om vanuit de opbrengsten van Detectorist een bus te kopen om als groep samen naar mooie locaties af te reizen en leuke video’s te maken. Ontzettend leuk natuurlijk. En dan zouden we de bus ook helemaal laten bestickeren. We zagen het al helemaal voor ons.

Maar na een grondig overleg hebben wij besloten om dit deel volledig te doneren aan een goed doel. Pionier in de metaaldetectie branche en een voorbeeld voor velen – Ruud Klijn – ging ons hierin al voor, en is tevens een grote inspiratiebron geweest in het ontstaan hiervan. Een prachtig initiatief waaraan wij graag willen meedoen en zijn voorbeeld in willen nemen.

Dit vinden we als groep een stuk belangrijker dan een bus. We hebben allemaal zelf een auto en zijn allemaal in staat om zelfstandig naar een locatie te rijden. Laten we het geld dan liever gebruiken voor iets wat echt belangrijk is en waarop wij trots kunnen zijn om aan bij te mogen dragen. Als de mogelijkheid er is, doe het dan.

Van ieder verkocht product uit de webwinkel doneren wij 50% aan KiKa.

Waarom 50% en niet 100%?

Het goede doel is ons doel. Niemand binnen onze community heeft er een persoonlijk financieel belang bij. 50% voor de groei van de community, 50% voor KiKa. Wij willen dat Detectorist binnen de metaaldetectie branche symbool staat voor het goede doel. Dat is ons streven.

doneren-kikaUiteraard brengt het opzetten en het runnen van een kledinglijn kosten met zich mee. Om te groeien hebben we budget nodig. Deze kosten worden gedekt vanuit de verkopen. Daarnaast brengt het runnen van onze community ook wat kosten met zich mee, denk hierbij aan kosten voor het onderhoud van de websites, hosting, design, programma’s voor videobewerking, eten en drinken voor de winnaars van de lotingen op onze zoekdagen etc. Er komt best een hoop bij kijken. Deze kosten worden hier ook van betaald. Wij worden verder ook niet gesponsord, dus het is noodzakelijk om een deel te reserveren voor bijkomende kosten en marketing doeleinden.

Deze uitgaves achtten wij noodzakelijk voor de groei van de community en Detectorist. Des te meer de community groeit, des te meer Detectorist groeit en des te meer wij kunnen doneren. Onder aan de streep wordt dus 100% van de inkomsten uitgegeven aan de community en het goede doel!

kika logo detectorist kledingmerkZoals gezegd hebben wij geen winstoogmerk. Wij zijn geen bedrijf. Wij zijn een groep enthousiaste en gepassioneerde detectoristen met een missie. Het is ook niet onze intentie om hier een groot bedrijf van te maken. Iedereen is blij met wat hij of zij doet in het dagelijks leven. Wel vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij, een goed doel en de metaaldetectie branche.

De lancering van Detectorist

Na 3 maanden was het dan eindelijk zo ver. Alles stond klaar. Op 20 juli 2021 was het merk Detectorist officieel ingeschreven bij het merkregister. We mogen het nu bekend maken. Altijd een spannend moment natuurlijk, want vind iedereen het wel mooi? Is het wel een tof merk? Je weet van te voren natuurlijk niet hoe het ontvangen gaat worden.

Om de lancering te vieren gaven wij 5 t shirts weg. Op dat moment werd duidelijk dat iedereen het mooi vond. Op Facebook kregen we ontzettend leuke reacties op het merk. Wat een opluchting. De winnaars van de t shirts gaan trouwens ook allemaal een dagje met ons mee op pad! Lekker samen schatgraven.

Niet iedereen wilde wachten op het winnen van een t shirt, en zo kwamen de eerste bestellingen al binnen. De t shirts en hoodies liepen hard. Daarna kwamen er problemen met de leveringen. De leverancier kon de producten die wij hadden uitgezocht niet leveren. Chips! En nu? Wij hebben nog nooit eerder een kledinglijn gehad, dus met dit soort problemen zijn wij nog niet bekend.

Gelukkig vonden we snel een oplossing met de leverancier, alleen moesten de bestellingen nog heel even wachten met de deur uit gaan. Daar was alle begrip voor vanuit de kopers.

De early birds kregen Detectorist persoonlijk geleverd

Dit weekend dus geen zoekdag, maar ik zei al dat we wel iets leuks gingen doen. Joop en Jopie waren een van early birds die besteld hadden, en dus ook het langst hebben moeten wachten. Daarom hadden we afgesproken dat Fred en ik de bestellingen persoonlijk zouden gaan leveren. FredEx en JPS (Johnny’s Parcel Service) hadden afgesproken om zondag om 12.00 het pakketje af te leveren.

Ook hier konden wij natuurlijk weer niet op wachten. Dus in plaats van er netjes op de afgesproken tijd te zijn, stonden wij een uur te vroeg voor de deur. Ongekend die gasten. Jopie stond nog te dweilen en Joop wilde net gebakjes gaan halen. We hebben hiermee dus onze eigen ramen ingegooid omdat Joop nu geen gebakjes meer kon halen. Die houden we vast nog tegoed 😉

Samenwerking met Pieterman Detectors

Enkele weken na de lancering van Detectorist kwamen wij in contact met Pieterman Detectors, een bekende metaaldetectorwinkel in Nederland. Na een leuk gesprek stonden beide partijen open voor een samenwerking. De samenwerking met Pieterman Detectors is een ontzettend leuke mijlpaal voor Detectorist.

Vanaf vandaag zijn onze producten in zowel de webwinkel als in de fysieke winkel van Pieterman Detectors verkrijgbaar. Het is een ontzettend tof idee dat jouw kledingmerk nu in de rekken van een echte winkel hangt. Daarnaast gaan wij ons assortiment nog verder uitbreiden.

Op dit moment verkopen wij t shirts, hoodies, badges en caps. Binnenkort worden ook vondstentassen en tactical/vondstenvesten aan het assortiment toegevoegd. Ook zijn wij plannen aan het bespreken voor nieuwe producten, maar daarover later meer 🙂

De samenwerking is niet alleen een leuke mijlpaal, maar ook een strategische zet. Pieterman Detectors neemt namelijk ook de productie en distributie van Detectorist op zich. Zo krijgen wij meer tijd om de marketing werkzaamheden van Detectorist uit te voeren, en hoeven wij ons niet meer bezig te houden met het inpakken en uitleveren van bestellingen.

Voor bestellingen verwijzen wij je nu dus door naar Pieterman Detectors.

Ga naar de winkel »

Nog niet alle producten staan in het assortiment van Pieterman. Wil je graag een ander product, ga dan naar www.Detectorist.nl.

Heb je zelf ook een metaaldetector winkel, website of webshop en wil jij graag jouw steentje bijdragen aan het goede doel door producten in jouw webshop of webwinkel te plaatsen, of door een banner of tekstlink op jouw website te plaatsen?

Neem dan even contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe je bod
Jouw bod bedrag
Koop dit domein

Je koopt deze domeinnaam voor

ajax-loader
Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.