Huis verhuren: onze tips voor beginners

Als je een huis wil verhuren of een winstgevende onderneming wil zijn, dan kun je natuurlijk niet beginnen met een verkeerde aanpak. Je gebruikt dan bijvoorbeeld de inkomsten van de huur om je hypotheekschuld te dekken. Waardoor je geld overhoudt om extra investeringen te doen en om je maandelijkse inkomen veilig te stellen.

In Nederland hebben verhuurders zich te houden aan bepaalde huurwetten. Deze regels definiëren je verantwoordelijkheden als verhuurder. Voordat je begint met andere zaken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet en regelgeving omtrent het huren of verhuren van een huis. Bezoek daarvoor een online website of vraag een jurist in de buurt voor wat extra hulp.

In dit artikel vind je diverse tips om je huis te verhuren. Elke tip geeft je uiteindelijk wat meer richting om jouw eigendom te verhuren aan derden.

Tips om je huis te verhuren
1. Onderzoek de kwaliteit en beoordeel de staat van je huis. Als je een huis wil verhuren, is het belangrijk dat het voldoet aan alle voorschriften van de provincie of gemeente. Weet je niet zeker welke eisen bepalend kunnen zijn? Bezoek dan een makelaar die voor jou het huis kan beoordelen.

2. Controleer je woning op eventuele mankementen en voor reparaties uit om te voldoen aan de bouwvoorschriften. Vraag ten alle tijden een expert om advies. Zo weet je zeker dat het goed zit met de werkzaamheden aan de elektrische en huishoudelijke systemen. Bekijk of je de verouderde apparatuur kunt upgraden om de waarde van je woning te verhogen.

3. Analyseer op jaarbasis de kosten voor het onderhoud van je woning. Bereken daarbij de afbetaling van je hypotheek, de kosten van de verzekering en daar bijhorende belastingen. Je kunt dit bedrag door 12 delen om een overzicht te krijgen van de maandelijkse huurkosten. Daar komt bij dat het ontzettend handig is om een break-even te maken bij het verhuren van je huis.

Een huis verhuren doet je het beste via Cityestate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe je bod
Jouw bod bedrag
Koop dit domein

Je koopt deze domeinnaam voor

ajax-loader
Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.